Biobased bouwen en de Kennisbank

Biobased en Circulair

Biobased betekent dat het een natuurlijke en levende oorsprong heeft. Hout, bamboe, hennep en kurk zijn mooie voorbeelden van biobased toepassingen in de bouw en voor het interieur.

Biobased is bijvoorbeeld ook bioplastic waarbij planten of suikers van planten zijn gebruikt voor de fabricage. Deze biobased kunststoffen worden via een chemische proces gemaakt en bieden een beter alternatief voor de traditionele plastics. Bioplastics zijn meestal afbreekbaar.

Het bouwen met biobased materialen wil zeggen dat er gebouwd wordt met materialen die gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen die oneindig beschikbaar zijn.

Circulair bouwen wil zeggen dat de materialen na gebruik opnieuw kunnen worden gebruikt. Niet alle materialen kunnen groeien. Maar gezonde materialen die volledig kunnen worden hergebruikt en ruim voldoende beschikbaar zijn nemen we ook op in de kennisbank biobased en circulair bouwen.

CO2 vastleggen

Door biobased materialen vast te leggen in producten, wordt ook CO2 vastgelegd. Dit heeft dus een positieve invloed op het klimaat.

Kennisbank Biobased en Circulair Bouwen

Ga naar de Kennisbank biobased bouwen

Producten en Projecten

De kennisbank Biobased en Circulair Bouwen bevat informatie en voorbeelden van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van biobased bouwen. Deze kennisbank zal zich steeds vernieuwen en ontwikkelen, want hij wordt immers gevuld met informatie van de marktpartijen zelf en deze zitten niet stil. Zij werken volop aan innovaties om in te kunnen blijven spelen op de wensen van de markt.

Via het webadres van de kennisbank, www.biobasedbouwen.nl, kunt u uitgebreide informatie vinden over beschikbare en kansrijke biobased producten en bouwconcepten.

 

Deelnemen aan de Kennisbank?

Heeft u een bouwproduct of bouwproject dat is gemaakt met biobased of circulaire materialen? En is uw interesse voor plaatsing op de Kennisbank Biobased en Circulair Bouwen gewekt? Meldt u dan aan voor uw project of product bij de Kennisbank.

Door deelname schaart u zich onder de bedrijven die actief zijn met biobased producten en oplossingen.

Artikelen en Agenda

Op de Kennisbank Biobased en Circulair Bouwen vindt u ook een agenda en actuele onderwerpen.

U kunt artikelen en agendapunten die in dit kader (biobased of circulair) interessant zijn laten plaatsen tegen kostprijs.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Klik dan nu op de onderstaande button en neem contact op.

Contactformulier