Biobased bouwen en de Kennisbank

Biobased natuurlijk

Biobased betekent dat het een natuurlijke en levende oorsprong heeft. Hout, bamboe, hennep en kurk zijn mooie voorbeelden van biobased toepassingen in de bouw en voor het interieur.

Biobased is bijvoorbeeld ook bioplastic waarbij planten of suikers van planten zijn gebruikt voor de fabricage. Deze biobased kunststoffen worden via een chemische proces gemaakt en bieden een beter alternatief voor de traditionele plastics. Bioplastics zijn meestal afbreekbaar.

Het bouwen met biobased materialen wil zeggen dat er gebouwd wordt met materialen die gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen die oneindig beschikbaar zijn.

CO2 vastleggen

Door biobased materialen vast te leggen in producten, wordt ook CO2 vastgelegd. Dit heeft dus een positieve invloed op het klimaat.

Kennisbank Biobased Producten en Projecten

Ga naar de Kennisbank biobased bouwen

De kennisbank Biobased Bouwen bevat informatie en voorbeelden van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van biobased bouwen. Deze kennisbank zal zich steeds vernieuwen en ontwikkelen, want hij wordt immers gevuld met informatie van de marktpartijen zelf en deze zitten niet stil. Zij werken volop aan innovaties om in te kunnen blijven spelen op de wensen van de markt.

Via het webadres van de kennisbank, www.biobasedbouwen.nl, kunt u kennis vinden en delen over beschikbare en kansrijke biobased producten en bouwconcepten.

 

Deelnemen aan de Kennisbank en Bouwboulevard?

Heeft u een bouwproduct of bouwproject dat is gemaakt met biobased materialen? En is uw interesse voor een stand op de Bouwboulevard gewekt? Meld u dan aan bij de Kennisbank en voor de Bouwboulevard.

Door deelname aan beide informatiesites schaart u zich onder de bedrijven die actief zijn met biobased producten en oplossingen. Naast een algemene indruk van uw bedrijf, krijgt de bezoeker ook direct te zien welke onderdelen u in de schijnwerpers wilt zetten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Klik dan nu op de onderstaande button en neem contact op.

Contactformulier