Kennisbank Biobased Bouwen

Op 10 februari 2015 is de Kennisbank Biobased Bouwen gelanceerd op de Bouwbeurs in Utrecht.

Ga naar de Kennisbank bioobased bouwen

"Neem een kijkje op de Kennisbank Biobased Bouwen”

Fred van der Burgh, Stichting Agrodome: “De kennisbank Biobased Bouwen bevat kennis en voorbeelden van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van biobased bouwen. Deze kennisbank zal zich steeds vernieuwen en ontwikkelen, want hij wordt immers gevuld met informatie van de marktpartijen zelf en deze zitten niet stil. Zij werken volop aan innovaties om in te kunnen blijven spelen op de wensen van de markt.”

Via het webadres van de kennisbank, www.biobasedbouwen.nl, kunt u kennis vinden en delen over beschikbare en kansrijke biobased producten en bouwconcepten.

Green Deal Biobased Bouwen als basis

Vanuit de Green Deal Biobased Bouwen kwam het afgelopen jaar naar voren dat er behoefte is aan kennis, aan inspirerende voorbeelden en aan goede educatie. Door het digitaliseren van de fysiek aanwezige kennis, de verschillende innovatieplatformen in Nederland en de ervaringen met biobased bouwen wordt deze kennis nu voor iedereen gratis toegankelijk.

Brede ondersteuning

Ruim 30 partijen in de bouwsector ondertekenden de Green Deal biobased bouwen. Deze producenten, architecten, adviseurs en kennisinstellingen delen hun kennis rond kansrijke mogelijkheden van biobased bouwen. Ook de ministeries van Binnenlandse Zaken (Wonen en Rijksdienst), Economische Zaken, en Infrastructuur en Milieu ondersteunen de Green Deal. De Biobased Economy heeft snel aan populariteit gewonnen, ook in de bouw. Er worden steeds meer biobased materialen gebruikt die de duurzaamheid en leefbaarheid van gebouwen verbeteren.

Ga naar de Kennisbank bioobased bouwen

“Voeg informatie toe aan de Kennisbank Biobased Bouwen”

De presentatie op 10 februari 2015 van de lancering was in handen van Renee Petiet van ORGA Branding.

“De basis ligt er, maar moet worden uitgebreid. We roepen architecten, bouwers, leveranciers en anderen daarom van harte op om de komende tijd hun bijdrage te leveren via bruikbare content. Zo versterken we samen de biobased economie”, aldus de initiatiefnemers: WUR-FBR, ICDuBo, RVO.nl, Stichting Agrodome en SBRCURnet. Eerder ondertekenden deze partijen de Green Deal Biobased Bouwen.

Deelnemen aan de Kennisbank en Bouwboulevard?

Heeft u een bouwproduct of bouwproject dat is gemaakt met biobased materialen? En is uw interesse voor een stand op de Bouwboulevard gewekt? Meldt u dan aan bij de Kennisbank én voor de Bouwboulevard.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Klik dan nu op de onderstaande button en neem contact op via het antwoordformulier

Contactformulier